Już w sobotę spotkanie ONLINE ojców Forum Tato.Net

Po raz pierwszy w historii największe wydarzenie dla ojców w Polsce – Forum Tato.Net – zostanie w całości przygotowane i przeprowadzone online. W najbliższą sobotę, 4 kwietnia, ponad trzydziestu ekspertów z Polski i świata weźmie udział w panelach dyskusyjnych, poprowadzi interaktywne warsztaty i wystąpienia. Nowe i aktualne tematy czasu kwarantanny będą połączone z inspiracją do bycia jeszcze lepszymi ojcami.

Jak tłumaczy inicjator Tato.Net i organizator Forum, dr Dariusz Cupiał:

Chcemy być z ojcami w całej Polsce, wspierać się wzajemnie i inspirować do aktywnej obecności w życiu dzieci w tym trudnym czasie epidemii, zamkniętych szkół i pracy zdalnej. Podjęliśmy decyzję i jednocześnie wyzwanie, aby przenieść FORUM TATO.NET w 100% do internetu, zastępując w czasie kwarantanny spotkanie stacjonarne. Skala tego wydarzenia jest olbrzymia. Realizujemy w ciągu jednego dnia 10 interaktywnych warsztatów, kilka transmisji LIVE z wystąpień i paneli. Wybrane fragmenty transmisji będą dostępne bezpłatnie na Facebooku i Youtubie.

Forum Tato.Net towarzyszy hasło „Mądrość & Skuteczność”. Ten sam temat był podejmowany jesienią ubiegłego roku podczas poprzedniej edycji Forum. Spotkało się ono ze świetnym przyjęciem i dużym zainteresowaniem uczestników. Już 4 kwietnia, bez wychodzenia z domów, ojcowie będą mieli do dyspozycji krótkie i inspirujące wykłady, panele oraz interaktywne warsztaty. Będą z nami m. in. dr Ken Canfield i Shane Barkley z USA, Jacek Pulikowski, Przemysław Babiarz, Krystian Hanke, a także mistrz w skokach o tyczce Piotr Lisek czy artysta z kabaretu Smile Andrzej Mierzejewski, który poprowadzi całe spotkanie.

Uczestnictwo w Forum będzie możliwe za pośrednictwem platformy streamingowej, po wcześniejszym zakupie biletów na stronie www.forum.tato.net. Wybrane fragmenty transmisji będą dostępne bezpłatnie na Facebooku i Youtubie. To najlepsze rozwiązanie w czasie zalecenia #zostanwdomu, które Inicjatywa rozszerza o akcję #tatowdomu.

Praktycznym odzwierciedleniem hasła „Mądrość & skuteczność” jest program Forum Tato.Net składający się z trzech części:

– część pierwsza: “Mądrość i skuteczność – aspekt osobisty. Co mnie napędza? Jak ojciec może lepiej dbać o własny rozwój?”
– część druga: Blok grup tematycznych – warsztaty, panele, seminaria on-line (w formie ośmiu webinarów)
– część trzecia: “Mądrość i skuteczność w relacjach rodzinnych i społecznych”.

Ważnym punktem programu będą również dwa panele „Męskie rozmowy o ojcostwie w czasie kwarantanny”, podczas których usłyszymy wartościowe i praktyczne świadectwa niejednego taty.

Jak podkreślają organizatorzy z Inicjatywy Tato.Net, realizowana akcja jest unikatowa na mapie Polski a nawet Europy. Towarzyszy jej przekonanie, że „mocni ojcowie muszą trzymać się razem” – to słowa dr. Kena Canfielda, wybitnego znawcy tematyki ojcowskiej i prelegenta wiosennej edycji ONLINE Forum Tato.Net.

Inicjatywa Tato.Net od 16 lat wspiera ojców w pełnieniu ich rodzicielskiej roli. Forum jest kulminacją tych działań oraz centralnym ojcowskim wydarzeniem roku. To największe spotkanie zaangażowanych i odpowiedzialnych ojców. W tym roku, po raz pierwszy, w całości przygotowane i przeprowadzone online.

Patronat honorowy nad Forum objął, jak co roku, Prezydent RP Andrzej Duda.

Partnerem wydarzenia Forum Tato.Net „Mądrość & Skuteczność” jest Województwo Lubelskie „Lubelskie Smakuj Życie!”.

Forum Tato.Net wspierają: Lubelski Węgiel Bogdanka Spółka Akcyjna, Wikpol Robotyzacja Procesów, Fundacja PGE, Towarzystwa Biznesowe, Mężczyźni św. Józefa, Abanana, Panomedia, tab 2.

Patronat medialny: Polskie Radio Lublin, Dziennik Wschodni, Gość Niedzielny, lublin112.pl

Szczegółowe informacje: Zbigniew Danilewski, zbigniew.danilewski@tato.net, 660 49 88 99

Możesz być zainteresowany również...